Gin & Tonic Lookout

Remodeling Seattle, WA

Project description

Northwest Design Awards 2013 winner, the Gin & Tonic Look out was an addition to an existing balcony.Custom-built stone and stainless steel fire table creates a beautiful outdoor seating area to enjoy scenic views of the lake and the lush gardens. A Glass and steel structure was also designed for shelter from the eleme... See more

Northwest Design Awards 2013 winner, the Gin & Tonic Look out was an addition to an existing balcony.
Custom-built stone and stainless steel fire table creates a beautiful outdoor seating area to enjoy scenic views of the lake and the lush gardens. A Glass and steel structure was also designed for shelter from the elements, so the "outdoor room" can be enjoyed in all seasons.

See less

Project photos




Project Q&A with the homeowner and pro

Any advice for homeowners who are thinking about doing a home project?

Castanes Architects

Castanes Architects Dedicate to one architect because we had the ability to really make the structure fit into the whole design of the home.

What was your biggest challenge and/or biggest takeaway working on this project?

Castanes Architects

Castanes Architects We had to crane in the steel structure.

What are some of the current trends you???re noticing in the home improvement industry?

Castanes Architects

Castanes Architects Outdoor entertainment spaces, and spaces in a home where you can enjoy being outdoors and indoors.

How long did this project take?

Castanes Architects

Castanes Architects Project duration: 2 months

What renovations did you do?

Castanes Architects

Castanes Architects We installed the steel and glass covering structure and the marble table with the fire ribbon in the middle.

What is the style?

Castanes Architects

Castanes Architects Contemporary Modern Industrial

What was the homeowner???s main goal or motivation for doing this project?

Castanes Architects

Castanes Architects The homeowners wanted a space where they could enjoy their deck and view even in poor weather to keep the space usable.